Vol.
4

 

Nieuwsbrief
06 juni / 2024


Bezig met de nieuwsbrief



Beste vrienden van Niños Emanuel

Deze keer schrijf ik de nieuwsbrief vanuit de kerk van Huancayo Peru. Ik ben nu bijna 3 en David 4 weken in Peru en het voelt erg vertrouwd, we vinden het fijn om hier te zijn en weer eens alles van dichtbij te zien en mee te maken.



1

2
De vergadering met de medewerkers met een tintje Nederlands, hagelslag met leverpastei

De gaarkeuken

Het bezoek aan de gaarkeuken heeft ons in deze weken aangenaam verrast. De medewerkers hier in Huancayo doen een geweldig werk. Er is van hun kant orde en netheid en alles loopt soepel. Er is verder ook een goede communicatie tussen de medewerkers. In de vergadering die we hebben gehad blijkt ook dat de medewerkers tevreden zijn met hun werk. Er werden een paar punten gedeeld waarin ze wat verbetering wilden zoals een dak voor de ouders als ze hun kleine kinderen komen ophalen zodat ze niet in de brandende zon of later in de regen moeten staan wachten op hun kinderen.

De ouders moeten 2 keer per maand komen helpen, een keer met het helpen van de bereiding van de maaltijd en de andere keer met het afwassen van de pannen. Het grootste gedeelte van de ouders voldoet hieraan maar er zijn ook een aantal ouders die het niet zo serieus nemen. Dat 2 keer helpen is het enige wat we van de ouders vragen. Als de ouders een paar keer zonder reden en zonder het aan te geven niet komen opdagen is het gevolg dat hun kinderen niet meer mogen komen. Wij hebben hier zelf best moeite mee maar er moet wel orde zijn en andere ouders gaan dan natuurlijk ook klagen want zij komen wel de afspraken na. We hebben gezien en ervaren dat chaos hier heel gemakkelijk ontstaat.



1

20 jaar

De gaarkeuken bestaat dit jaar 20 jaar, we hebben dit gevierd met de kinderen met een boterham met hagelslag (ze vonden het heel lekker!) en ze hebben ook koekjes gekregen




David met een aantal kinderen


Een meisje wast haar bordje en kopje af


Anita en Flor bekijken het menu voor de komende twee maanden


Anita in gesprek met een aantal kinderen


Anita met Katy (en haar familie) die voor patissier leert



Natividad in gesprek met Marcelino


Op de foto Anita met Honorato

Honorato en Natividad

Honorato is inmiddels 85 jaar oud en nog steeds actief in de gaarkeuken, hij zingt met de kinderen en geeft nog Bijbelles aan de kinderen. Ook gaat hij regelmatig met zijn vrouw Natividad op bezoek bij Marcelino.



Perudag en Flor

Zoals jullie weten is Flor de verantwoordelijke voor het werk hier in Huancayo. Volgend jaar april willen we weer eens een Peru dag organiseren. We zouden Flor graag willen uitnodigen om daarbij aanwezig te zijn. Zo kunnen jullie haar persoonlijk leren kennen en met haar praten en vragen stellen over het werk van Niños Emanuel.

Slot


Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas