Vol.
5

 

Nieuwsbrief
13 september / 2024

Beste vrienden van Niños Emanuel

De vakantie is hoogstwaarschijnlijk weer voorbij voor iedereen, we hopen dat jullie een fijne vakantie hebben gehad en goed uitgerust zijn voor een nieuw jaar. Het is alweer 3 maanden geleden sinds de laatste nieuwsbrief en dus de hoogste tijd om jullie weer over het werk van Niños Emanuel te informeren.



Oudje

We zijn een oudje twee weken maaltijden gaan brengen. Aangezien het niet goed met hem ging heeft iemand van bij hem uit de buurt contact met zijn dochter opgenomen, zij woont in de jungle. Ze hebben deze man uiteindelijk op de bus gezet om hem naar zijn dochter te laten gaan.



Logopedist

We hebben een jongetje van 8 Jaar die sinds 5 jaar naar de gaarkeuken komt. Zijn moeder is een alleenstaande vrouw en hij heeft nog een klein zusje van 2.5 jaar. We zijn een logopedist voor hem aan het regelen omdat hij niet goed spreekt. We weten niet of het daardoor komt maar hij heeft geen goed contact met andere kinderen en hij plaagt anderen ook veel. Toen we afgelopen mei/juni in Peru waren viel het me op dat hij heel slecht spreekt. De situatie bij de plek waar hij woont is verre van ideaal. Bidt u met ons mee voor dit kind?





Vochtige muur

Het gebouw van de gaarkeuken heeft een vochtige muur net daar waar de kleintjes eten. We hadden dit al gezien toen we daar waren. Flor is 2 keer bij de buren gaan kijken of daar een lek zat maar dat blijkt niet zo te zijn. We weten dus ook echt niet waar dat vocht vandaan komt. Een aannemer is komen kijken en heeft gezegd dat het lastig is om te herstellen omdat de gaarkeuken van leem is gemaakt, hij zegt dat alles kan instorten als we een deel van de muur laten weghalen om er een andere te plaatsen. Zijn voorstel is om te gaan bouwen met bakstenen. Goed idee natuurlijk maar niet zo eenvoudig. Jaren geleden is er een Nederlandse architect met David naar Peru gegaan hij heeft toen een prachtige tekening gemaakt voor een nieuwe gaarkeuken van baksteen maar dat bleek toch te duur te zijn. Hopelijk vinden we nog een oplossing. Er zit trouwens geen schimmel op de muur, dat wordt wel in de gaten gehouden en de deuren staan ook altijd open als de kinderen er zijn.


 



Brand

Zo’n 2 weken geleden werd Deysi uit de gaarkeuken gehaald toen ze aan het koken was omdat er rook uit haar huis kwam. Ze rende naar huis en toen bleek dat haar keuken in brand stond. Al haar keukengerei is verbrand. Het huis waar Deysi en haar gezin woont is niet van hun. Ze passen op het huis (dit komt in dorpen vaak voor) de eigenaar woont in Lima. De brand is ontstaan doordat een buurvrouw spullen aan het verbranden was in haar tuin en met de harde wind is er een of meerdere vonken de keuken van Deysi binnen gewaaid. Haar ramen zijn van plastiek dus daar kan een vonk zo doorheen. De eigenaar is inmiddels gaan kijken naar de toestand van het huis, er zal een nieuwe keuken gebouwd worden. Ze moet zelf natuurlijk wel al haar keukengerei weer nieuw moeten kopen. Deysi is niet iemand die stil zit, ze heeft afgelopen zaterdag een activiteit georganiseerd om geld binnen te krijgen om nieuwe spullen te kunnen kopen.

Slot

Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas