Warme maaltijden

Hoeveel kinderen krijgen het

In totaal hebben we ongeveer 46 kinderen in La Breña.

Welke kinderen helpen wij

De kinderen die wij helpen zijn kinderen die heel arm zijn en gewoon thuis wonen. Het zijn niet altijd de ouders die voor hun zorgen maar vaak ook andere familieleden zoals opa en of oma omdat de ouders overleden zijn of de kinderen gewoon hebben achtergelaten.

Een korte analyse

In La Breña zijn er kinderen die aan bloedarmoede lijden en veel van hun zijn chronisch ondervoed.

Hoe en wat

De kinderen krijgen vijf keer per week, van maandag t/m vrijdag tussen de middag een gezonde en gebalanceerde maaltijd.

Een uitdaging

Het was niet zo gemakkelijk om de kinderen aan een gezond en gebalanceerd eten te laten wennen. De gewoonte in deze dorpen/buitenwijk van Peru is om veel aardappelen en vermicelli te eten. De bedoeling is daarmee om de maag te vullen. Er wordt verder geen rekening gehouden met gezond voedsel waar vitaminen e.d. in zitten. Het was in het begin dan ook heel moeilijk om de kinderen b.v. salades te laten eten.

Groente en fruit

Vooral groente en fruit wordt door de kinderen niet zo vaak gegeten. Aan de andere kant, hoe kun je de kinderen eraan wennen? Het was een uitdaging. Wat wij hebben gedaan is een afspraak met de kinderen maken zodat ze in het begin een beetje groente konden eten, dus niet in een keer veel maar beetje bij beetje. Iedere dag een beetje meer groente totdat ze de normale hoeveelheid in hun bord konden krijgen en eten. Dus afspraken maken met de kinderen, ook om na het eten een banaan, een mandarijntje of een sinaasappel te eten.

Wat wij nog meer zouden willen doen

Wij zouden het fijn vinden om meer aan de kinderen te kunnen geven zodat hun voeding uitgebreid wordt. De kinderen hebben dit eigenlijk nodig, ze drinken b.v vrijwel geen melk.