Medische zorg


De omstandigheden

Op de plaats waar wij werken is er geen ziekenhuis in de buurt. De gaarkeuken ligt buiten de grote stad in een dorpje,er is wel een EHBO post . Als je niet ernstig ziek bent zie je nooit een dokter. De kinderen dus ook niet, je hebt hier geen consultatiebureaus zoals in Nederland waar je op controle gaat met je kinderen. Wij als stichting laten de kinderen wel op controle gaan

Medisch onderzoek

De kinderen ondergaan een medische check .

D.m.v. een bloedonderzoek bleek dat er veel kinderen waren ondervoed en zelfs velen chronisch ondervoed. De artsen zijn tot de conclusie gekomen dat deze kinderen nooit meer er bovenop zouden komen. Dus geen hoop meer voor hun.

De oplossing

Als je zo'n Bericht krijgt dan ga je nadenken om er toch een oplossing voor te vinden. De artsen gaven een recept voor vitaminen en mineralen en de kinderen hebben die gekregen op hoop van zegen. Meer kun je niet doen, alleen en misschien het beste is om op een wonder te wachten. Zodat de medicijn goed aanslaat en de kinderen gezond worden.

De tandarts

Voor het eerst in hun leven hadden de kinderen de behandeling van een tandarts gekregen. Ze hadden nooit zo'n bezoek gehad, iemand die hun tandjes zou nakijken. Ze hadden heel veel lol toen de tandarts hun tanden leerde poetsen, dat hadden ze ook nog nooit gedaan.

De kinderen krijgen nu een fluoride behandeling, de gaatjes worden gevuld en als het nodig is worden de tandjes eruit getrokken.

Wegen en meten

Regelmatig worden de kinderen gewogen en gemeten om hun ontwikkeling na te kunnen gaan. Aan de hand hiervan kunnen we beslissen of ze een supplement op hun voeding nodig hebben of vitaminen en mineralen.