Cultuur

Begrip

Wij hebben hier te maken met een bepaalde manier van leven. Waarin wij de kinderen willen stimuleren zich goed te ontwikkelen voor een betere toekomst.

Hulp

De normen en waarden van onze Christelijk geloof geven ons tal van mogelijkheden om de kinderen van goede gewoontes te voorzien. De liefde die God geeft, de bemoediging om door te gaan ondanks de moeilijkheden die altijd op de weg staan, zijn maar een paar voorbeelden van de begrippen die de kinderen iedere dag helpen.

Het bereik

De bijbellessen die de kinderen krijgen helpen hun ontzettend goed. Ze krijgen bijvoorbeeld moed om hun studie te volgen, om discipline in de praktijk te brengen, om verantwoordelijk op hun niveau te zijn. Via de kinderen krijgen de ouders al het goede ook mee. De meeste ouders willen het beste voor hun kinderen en doen hun uiterste best voor ze, maar als ouders kunnen wij altijd iets erbij leren om juist onze kinderen en gezin beter te kunnen leiden en beschermen, daar helpen wij ook mee door wat de kinderen leren op de kinderclub.

Hoe

De kinderen krijgen een keer per week bijbelles in de Bijbelclub. Op deze middag zingen ze ook een paar liederen en maken meestal een werkje. Na de Bijbelclub gaan ze samen spelen.

Resultaat

Het resultaat is goed te zien. De kinderen voelen dat ze veilig zijn in een omgeving van liefde en acceptatie, zien netter uit, zijn gemotiveerd om naar de school te gaan en geloven dat ze dingen kunnen bereiken ook in moeilijke omstandigheden. Ze kunnen mee denken en werken in de maatschappij.

Drijfveer

Dat was juist het motief om Niños Emanuel op te willen richten, de liefde van God die ons heeft veranderd om niet meer alleen aan onszelf te denken maar ook aan anderen en vooraal aan degene die het meest nodig hebben en zo kwetsbaar kunnen zijn: de kinderen. Wij zijn God dankbaar dat wij samen (u en wij) door zijn genade, dit werk kunnen en mogen doen.