Vol.
2
 
Nieuwsbrief
5 mei/2020
 
Stichting Niños Emanuel
Arme kinderen van Peru maken een grote verandering mee!Links op de foto, de straten van Huancayo worden gedesinfecteerd in de strijd tegen het corona virus

Een update van de laatste weken

Beste vrienden, hier een update van de laatste weken. Zoals jullie je wel kunnen voorstellen is de gaarkeuken nog steeds dicht. De overheid heeft besloten om de scholen (zoals het er nu voor staat) dicht te laten tot het einde van het jaar. Dit houdt dus in dat dit hele schooljaar de kinderen niet naar school gaan. De lessen worden nu gegeven d.m.v. de televisie radio en internet.

De schoolpakketten voor dit schooljaar had Flor al gekocht. De meeste dingen hebben de kinderen niet nodig dus die gaan we bewaren maar dingen zoals schriften gaan we alsnog proberen uit te delen.
Voor de nieuwe schoenen voor de kinderen is al een aanbetaling gedaan, net daarna ging alles op slot. Zo snel de winkel weer opengaat hopen we de schoenen te kunnen ophalen.

We hebben gekeken naar de mogelijkheid om 2 keer per week fruit te brengen naar La Breña zodat de kinderen iedere dag toch een stuk fruit zouden hebben. Het was zo goed als geregeld maar Flor zou dan die 2 keer naar een drukke markt moeten gaan waar zoals gezegd wordt het coronavirus veelvuldig aanwezig is. We hebben dit dus dan ook heroverwogen en besloten het beter niet te doen, we willen het risico niet lopen dat Flor ziek wordt en daarbij dan ook haar gezin besmet.

Nog even dit, de vergoedingen van de medewerkers worden gewoon doorbetaald. Dit bedrag is een flink deel van hun inkomen en daar kunnen ze dan ook niet zonder.

Slot
Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas

     

© 2020 Stichting Niños Emanuel - www.ninosemanuel.org