Vol.
3
 
Nieuwsbrief
1 juni/2020
 
Stichting Niños Emanuel
Hulp voor arme kinderen van Peru

                        Ouders wachten  op de schoenen

                        Ouders krijgen de schoenen

             Kind beschermd met mondkapje
       Kind beschermd met mondkapje

Beste vrienden van Niños Emanuel

Hier weer een update van de laatste weken. Flor heeft regelmatig contact met de ouders van de kinderen via telefoon. Op dit moment zijn er 20 gezinnen. Het is bij 14 gezinnen gelukt om contact op te nemen. Het gaat naar omstandigheden goed met de kinderen. Ze spelen buiten in hun eigen patio. De ouders mogen wel op het land werken. De quarantaine in Peru is verlengd tot 30 juni.

Nadat Flor gisteren de schoenen en schoolspullen van de kinderen heeft opgehaald is ze naar La Breña gegaan. De ouders zijn de spullen komen ophalen. Hierboven een paar foto's.

Vanaf maandag 1 juni gaan we toch beginnen met het geven van fruit iedere dag. Flor zal het 2 keer per week inladen op de markt en een van de ouders zal het dan iedere dag gaan uitdelen vanuit haar huis.

Alles is in deze tijd veel duurder geworden blijkt nu, b.v. de auto om naar La Breña te gaan koste eerst 2 soles en nu 15 soles enkele reis. We willen gaan kijken of het mogelijk is om te beginnen met koken in de gaarkeuken en dat de ouders het eten van de kinderen kunnen komen ophalen zodat ze het thuis kunnen opeten. Flor is daarmee bezig, ze vertelde dat het misschien vanaf 1 juli mag, onder strenge voorwaarden. We zijn God enorm dankbaar voor het bericht dat er in La Breña geen enkele besmetting is met het coronavirus!

Slot
Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas

     

© 2020 Stichting Niños Emanuel - www.ninosemanuel.org