Vol.
7
 
Nieuwsbrief
1 december/2020
 
Stichting Niños Emanuel
Hulp voor arme kinderen van Peru

    

Verharde wegen

In La Breña zijn ze verharde wegen aan het aanleggen een paar weken geleden werd een waterleiding geraakt waardoor het hele dorp geen water had. Gelukkig is dat de dag erna al verholpen waardoor de gaarkeuken gewoon door kon gaan.Oudje

Sinds 23 november is er weer een oudje dat eten krijgt van Niños Emanuel. Hij is bijna blind en hoort ook niet goed. Verder heeft hij geen familie die naar hem omkijkt. Flor is met hem naar de oogarts geweest en de oplossing zou een operatie zijn maar daar zitten risico’s aan. Wel heeft hij oogdruppels voor een infectie aan zijn ogen gekregen. Uiteindelijk moet hij over die operatie zelf een beslissing nemen. We zijn ook op zoek naar een hoorapparaat voor hem.


Deysi (de kok)

De man van Deysi (de kok) was positief getest op het coronavirus. Toen we dat hoorden, hebben we Deysi meteen een test laten doen (we hoorden het veel te laat), gelukkig was de uitslag van de test negatief.


Aantal kinderen

Op dit moment hebben we 46 kinderen. Sommige kinderen zijn naar Lima en komen hoogstwaarschijnlijk nog terug, anderen zijn definitief weg. Bijvoorbeeld in een gezin waarvan 3 kinderen in de gaarkeuken zaten waren er veel problemen. De tienerdochter heeft uiteindelijk de politie gebeld en de kinderen zijn toen meegenomen en in een tehuis geplaatst. Een tante die ver weg woont is gekomen en heeft de kinderen meegenomen. Daarbij is het in deze tijd niet voor iedereen haalbaar om het eten voor de kinderen op te halen.


Slot
Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas

     

© 2020 Stichting Niños Emanuel - www.ninosemanuel.org