Vol.
4
 
Nieuwsbrief
3 juli/2019
Stichting Niños Emanuel
Arme kinderen van Peru maken een grote verandering mee!
 
 
Elmer junior

Met de studie van Elmer junior gaat het goed. Hij vindt de studie heel fijn om te doen en doet goed zijn best. Deze week begint het onderdeel waar hij leert om brood en gebak te maken en daar heeft hij erg naar uit gezien.

 

Het eten

Nog niet zo lang geleden zijn er 2 kinderen uit een nieuw gezin naar de gaarkeuken gekomen. Het heeft helaas niet lang geduurd. De kinderen verstopten hun groenten/salade in hun zakken. Toen Maria hun daarop aansprak wilden ze niet meer komen. Het probleem is dat de meeste kinderen in Peru niet gewend zijn om groenten te eten. De kinderen moeten als ze naar de gaarkeuken komen hun groenten wel eten. We beginnen er langzaam mee als er nieuwe kinderen komen zodat ze kunnen wennen aan de nieuwe manier van eten.

 

Jose Luis

Een ander kind Jose Luis van 5 jaar is ook nog niet zo lang ingeschreven bij de gaarkeuken en ook hij vond het moeilijk om te komen. De rede hiervoor was dat hij zich niet op zijn gemak voelde. Hij was niet bekend in La Breña omdat ze er nog niet zo lang wonen en durfde niet alleen zomaar de gaarkeuken binnen te lopen. Flor is bij hem thuis op bezoek geweest en het probleem is gelukkig opgelost. Het jongetje komt nu gewoon iedere dag eten.

 

Nieuwe woonruimte

Edelmira, de moeder van Jair (de jongen met de vissenhuid) en Vivian heeft een probleem. Ze woont in een lemen huis en dat huis staat op instorten. Het is best een gevaarlijke situatie maar ze heeft op dit moment geen andere keus dan daar te blijven. Haar (adoptie) moeder heeft haar hulp beloofd maar dat is al een jaar geleden. Bidt a.u.b. voor de situatie van Edelmira en haar kinderen dat er spoedig een oplossing mag komen.

 

Guillain-Barre Syndroom

Deze ziekte is uitgebroken in 21 regio’s van Peru en 5 daarvan zijn uitgeroepen met een gezondheidsnoodplan. Dat houd o.a. in dat er extra rekening gehouden moet worden met de persoonlijke hygiëne en de hygiëne bij de bereiding van voedsel. Junin de regio waar Huancayo onder valt is een van de 5 regio’s waar het gezondheidsnoodplan is uitgeroepen. In de gaarkeuken wordt hier dus ook extra aandacht aan besteed. Guillain-Barre Syndroom is een neurologische aandoening, er treden een soort verlammingen van de ledenmaten op en er zijn geen goede reflexen meer. De ziekte is goed te behandelen.

 

Slot
Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas


© 2019 Stichting Niños Emanuel - www.ninosemanuel.org