Hoop voor kinderen in nood!

Stichting Niños Emanuel

Nieuwsbrief

Vorige week hebben we een vergadering gehad met alle medewerkers van de gaarkeuken. Het is fijn om samen te zijn en het werk persoonlijk te kunnen bespreken. Er waren een aantal verbeterpunten maar over het algemeen gaat het functioneren van de gaarkeuken goed.

 

Het Niños Emanuel team

Vergadering

Vol 11, 10 nov 2018

 

Ook afgelopen week goed actief geweest in la Breña. Huisbezoeken gedaan, met de kinderen bezig geweest, David heeft spelletjes met hun gespeeld hetgeen ze geweldig vonden heerlijk om ze zo blij te zien, Anita heeft voorgelezen en we hebben ook met een aantal persoonlijk kunnen praten.

La Breña

- Vergadering

- La Breña

- Vergadering ouders

- Probleem kinderen,                        thuissituaties

- Internet

- Darlin

- Instrumenten, ballen

Cuadro de texto: Nieuwsbrief - Spotlight

Ja, met het overgrote deel van de kinderen gaat het goed. We hebben 4 ballen gekocht zodat ze wat kunnen spelen na het eten. Gisteren zat ik Anita te kijken hoe ze aan het spelen waren na het eten. Het gaf zo een voldaan gevoel, echt heerlijk om hun te zien lachen, rennen en blij te zijn. Ook hebben we wat instrumenten gekocht zodat de kinderen mee kunnen spelen als er gezongen wordt.

Mede dank zij jullie kunnen we iets betekenen voor deze kinderen en de gezinnen waar ze in opgroeien.

Dank jullie wel allemaal!!!!!!

Groeten en Gods zegen,

David-Anita Cárdenas

Anita spreekt met de kinderen

Vergadering ouders

Ook hebben we een vergadering gehad met de ouders. Dit doen we ook een paar keer per jaar, hier kunnen we situaties bespreken die actueel zijn en kunnen de ouders ook vragen stellen. We hebben de ouders na afloop naar de bibliotheek laten lopen om die te laten zien.

Probleem kinderen, thuissituaties

Na afloop van de vergadering zijn een aantal ouders met ons komen praten. Er blijken een aantal probleemkinderen te zijn o.a. 2 tieners van 11 en 13 jaar oud die absoluut niet meer naar school willen en de moeders weten zich geen raad. Er spelen ook andere situaties waarover we hier geen informatie kunnen geven. We willen jullie  vragen om veel te bidden voor het werk in La Breña, de gezinnen en de kinderen.

Internet

De jongeren zijn heel enthousiast dat we 2 laptops hebben meegenomen. Blijkt dat ze echt allemaal huiswerk moeten maken met hulp van het internet. Het probleem is dat er op dit moment geen internet provider is. We hebben geprobeerd met het internet van onze telefoon maar dat is echt superlangzaam. We hopen nog een oplossing te vinden voor we weggaan.

Darlin

We schreven jullie in een voorgaande brief over Darlin. De operatie is goed gelukt, alleen heeft door wild te zijn 1 hechting losgelaten. Darlin kwam vorig jaar toen wij hier waren pas naar de gaarkeuken. Ze huilde veel en wilde niet alleen blijven, haar moeder moest echt naast haar staan. Door haar hazenlipje werd ze veel gepest. Met veel geduld en aanmoediging is ze tenslotte gebleven. Toen we haar vorige week zagen konden we onze ogen bijna niet geloven. Nu een jaar later is Darlin een blij spontaan en kwebbelend meisje geworden die zich helemaal thuis voelt in de gaarkeuken.

Instrumenten, ballen